majkraft

Majkraft

Majkraft

Když v roce 2009 vytvořil Markus Persson alias Notch základní koncept hry Majkraft, rozhodně netušil, jak velkou popularitu si zdánlivě jednoduché budování staveb z kostiček a přežívání v drsném světě nejrůznějších příšer získá. Majkraft který si hráči brzy přejmenovali na důvěrnější Majkraft, se rychle stal populární sandboxovou hrou s přímo astronomicky se rozšiřující základnou uživatelů. Její oblíbenost byla a je taková, že brzy začaly vznikat další doprovodné aktivity s populárními hranatými postavičkami a v roce 2014 si mohl Notch dokonce koupit nejdražší vilu na území Beverly Hills.

Majkraft hry a jak ho hrát

 

Základní princip hraní Majkraftu není nijak složitý. Musíte zkrátka přežít v nepřátelském světě plném nebezpečných monster, které se objevují převážně v noci. Začít musíte pěkně od začátku. Z vytěženého dřeva si vyrobíte meč, sekeru a lopatu a s jejich pomocí si vyrobíte svůj první dům, vykraftíte svou první postel a samozřejmě také seženete něco k jídlu. Bezpečné místo k přespání a dostatek jídla jsou základem, který vám pomůže přežít v Majkraftu mnoho a mnoho dalších dní.

majkraft hry
majkraft hry

Nejdříve se pohybujete v tzv. Overworldu, nadzemním světě, kde na vás mohou číhat třeba zombíci, kostlivci, pavouci nebo creepeři. Ale ani obyčejná zvířata nejsou úplně mírumilovná. Pokud například zaútočíte na vlk, změní se do této doby netečné zvíře v krvelačnou bestii.

 

Overworld se dělí do řady biomů od poušť přes prales až po některé unikátní biomy, např. houbový. Právě úžasná grafika je to, co hráči na Majkraftu tolik milují. Narazit můžete i na vesnice s postavami, tzv. NPC se kterými můžete obchodovat nebo se usadit v jejich vesnici získat tak bezpečné zázemí pro své výpravy do okolí.

 

Větší dávku štěstí potřebujete, abyste narazili na některý ze tří typů chrámů nebo opuštěné doly, kde po překonání různých nástrah můžete získat skutečně hodnotné odměny.

 

Jakmile se v nadzemním světě Majkraftu trochu rozkoukáte, můžete zkusit postavit portál do Netheru čili jakéhosi podzemí. Tam narazíte na mnohem silnější protivníky ale také cennější poklady, ukryté ponejvíce v dobře střežených pevnostech. Také zde získáte několik nezbytných věcí pro vstup do Endu, což je v klasickém Majkraftu velkolepé finále. V Endu musíte porazit silného Ender draka a dostat se tak na další úroveň hry.

 

Při hraní Majkraftu se neobejdete bez znalostí receptů, které vám umožní vyrobit si různé věci od lepšího jídla, přes zbroj až po kouzelné lektvary. Seznam crafting receptů najdete na internetu nebo v některé knižní příručce, které v poslední době zaplavily trh.

 

Majkraft můžete hrát také v tzv. kreativním módu, ve kterém si nemusíte dělat starosti s přežitím, ale zaměřit se spíše na budování velkolepým staveb z mnoha druhů hranatých kostek. V takovém módu vznikají celá města nebo velmi věrné napodobeniny skutečných i filmových staveb. Inspiraci opět naleznete na internetu. Můžete sledovat třeba Majkraft česky video nebo třeba instagramové stránky jednotlivých tvůrců. Množství nápadů najdete i na stránkách typu deviantart.com minecraft, kde často sami tvůrci publikují i postup, jak danou budovu či panorama vytvořit. Poslední možností jsou knihy. V poslední době u nás vyšly například Megastavby nebo Minecraft Středověk&aac ute; pevnost, které vás také mohou o stavění v Majkraftu hodně naučit.

 

Majkraft videa česky

 

U český natáčených videí na téma Majkraft se ještě zastavíme. Mnoho úspěšných youtuberů si právě na nich postavilo svou úspěšnou kariéru. Jmenovat můžeme třeba Gejmra nebo Jirku Krále. V zásadě existují dva typy Majkraft videa česky. Ty první jsou klasické let´s playe, tu druhé aspirují spíše na titul výukového videa.

 

Let´s play Majkraft videa česky zachycují každodenní život jednotlivých hráčů Majkraftu. Jejich prostřednictvím tak můžete prožít třeba výpravu do Netherské pevnosti, útok zombíků na NPC vesnici nebo dokonce samotné finále celé hry – poražení Ender draka a jeho přisluhovačů.

 

Oblíbená jsou také hudební Majkraft videa česky, kde se řada našich hráčů inspiruje zahraničními návody a nazpívají nebo nahrají písničku na téma Majkraft včetně reálných záběrů ze hry. U řady z nich je opravdu na co se dívat.

 

Najít můžete také celou řadu návodů. Nejpopulárnější jsou ty zabývající se témat jak přežít první den v Majkraftu, které vám zabrání zemřít hned během zahájení hry. Jiná se zabývají vybudováním bezpečného obydlí a perimetru kolem něj, ukazují, jak si založit vlastní farmu, vyrobit lektvary nebo postavit funkční redstonový okruh, který vám bude třeba automaticky otevírat dveře nebo sklízet pšenici, která vám vyrostla na políčku.

 

Celá řada Majkraft českých videí se také věnuje hraní na různých Majkraft serverech a pochopení jejich specifických pravidel. Majkraft totiž umožňuje i zábavné hrání v multiplayeru, víte-li, kam se za tímto požitkem vydat.

Majkraft hry

majkraft videa česky
majkraft videa česky

Pokud byste si chtěli užívat bezvadnou grafiku Majkraft i jinak, jsou vám na internetu k dispozici více či méně zdařilé Majkraft hry. Obvykle jsou bezplatné. Užít si můžete klony Tower defense, různé typy parkurů, klasické Minery, střílečky nebo lego Majkraft hry. To vše v nezapomenutelné hranaté grafice a s oblíbenými hrdiny.

 

Doporučujeme pro hraní těchto her navštívit servery, které poskytují procentuální nebo alespoň hvězdičkovité ohodnocení jednotlivých kousků, abyste se od začátku mohli věnovat kvalitní zábavě a nemuseli se prokousávat množstvím dílek, vytvořených studenty střední pomocné školy. Vyberte si svůj oblíbený koncept Majkraft her a vydejte se za zábavou. Určitě nebudete litovat.